Målgruppe
Kurset er rettet mot personer som ønsker å starte å jobbe, og trenger en introduksjon til yrket.
Opptakskrav
Det er ingen krav til faglige forkunnskaper, men Akademiet anbefaler at du har gode norskferdigheter.
Faginnhold
Introduksjonskurset består av 40 timer.
- introduksjon
- lovverk i det norske arbeidslivet
- lovverk/regler/føringer relatert til yrket/praksisen
- etikk/yrkesetikk og mattradisjoner
- kommunikasjon med brukere av tjenesten
- fagspesifikt tema – hygiene
- fagspesifikt tema – råstoff og råstofflære
- fagspesifikt tema – måltidssammensetning
- fagspesifikt tema – avfallshåndtering
- fagspesifikt tema og avslutning/oppsummering av kurset
Læringsmål
- øke sin kompetanse på hvordan sektoren er organisert
- kunne se og forstå enkeltmenneskets behov for ernæringstilpasset mat
- få innsikt og kompetanse på kommunikasjon og hva som er viktig for å skape god kommunikasjon med ulike brukergrupper av tilbudet
- få grunnleggende kompetanse om måltider og måltidssammenheng
- få innsikt i hygiene på ulike områder i arbeidet med mat
- få økt kompetanse på hvordan planlegge og tilberede måltider
- få innsikt i ulike råvarer
- forstå viktigheten av avfallshåndtering og konsekvenser av matsvinn
- få kunnskap om generelle regler i arbeidslivet og spesifikt lovverk for bransjen
Gjennomføring
Undervisningen gjennomføres i et digitalt klasserom fra egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.
Eksamen
Det er ingen eksamen på dette kurset, men du får et kursbevis ved kursslutt.
Finansiering
Kr 6 990,- pluss utgifter til materiell og eksamensavgift.
Er du medlem i et LO-forbund og har vært det i mer enn tre år, kan du søke LOs utdanningsfond om stipend til korte yrkesrettede kurs med inntil kr 4 000,-.