AOF.no

FAGBREV

Hvorfor ta fagbrev i reiselivsfaget?

iStock-523876470-1

Brenner du for reiseliv, kan dette være et smart tidspunkt å styrke kompetansen din på.

Reiselivsbransjen er jo én av de mest spennende bransjene vi har.  Du som jobber i bransjen ser kanskje at dette er en fremtid for deg?

Da er fagbrev i reiseliv en god idé.

Hvorfor ta fagbrev i reiseliv?

Dersom ikke du har fagbrevet, kan dette faktisk være et godt tidspunkt å ta det på. Fagbrevet er en god måte å stå sterkere som kandidat når du søker jobb, og kan være et vinnende argument for å beholde den dersom det må gjøres permitteringer eller oppsigelser.

Er du mellom jobber for øyeblikket, kan det være en konstruktiv måte å bruke tiden din på. Det kan også bli lettere å finne en ny jobb når du har fagbrevet i hånden.

Ikke minst vil arbeidet frem mot fagprøven øke kunnskapen og kompetansen din, slik at du kan føle deg tryggere på jobb, og være bedre kvalifisert til å ta på deg andre oppgaver enn du har fra før. Har du flere bein å stå på, blir det lettere å finne fotfeste i en turbulent bransje.

Hva må du kunne for å ta fagbrev i reiselivsfaget?

Reiselivsfaget er delt inn i tre forskjellige kjerneelementer. Det betyr at for å kvalifisere til fagbrev må du mestre alle tre. Disse kjerneelementene eller hovedområdene er:

Er du ufaglært er det ikke usannsynlig at du har fokusert på bare én eller to av disse. Selv om du nok kan en del fra før gjennom praktisk erfaring, må du antakeligvis også lære deg noe teori. Du kan få hjelp til dette via et spesialtilpasset teorikurs hos AOF Norge.

Er det vanskelig å ta fagbrev i reiselivsfaget?

Fagbrevet krever kunnskap på linje med en fullført yrkesfaglig utdanning på VGS-nivå, så det krever litt innsats, men er likevel fullt gjennomførbart for de aller fleste. Særlig når du har jobbet i bransjen lenge, vil du kunne mye fra før.

Teorien er som sagt ofte det mest krevende, og her finnes det kurs for å hjelpe deg. For å få gå opp til fagprøven må du ha fem års relevant arbeidserfaring. Vi anbefaler derfor å først melde deg opp til kurs når du har minimum fire års erfaring allerede.

Etter å ha lært deg teorien melder du deg opp til privatisteksamen hos fylkeskommunen (den avholdes fast to ganger i året). Når du har fått den bestått, kontakter du fylkeskommunen på nytt, og får dem til å arrangere en fagprøve for deg.

Fagprøven er mer praktisk, og foregår over noen dager.

Vi håper du kjenner deg inspirert til å ta karrieren din et skritt fremover – og ser deg gjerne på et teorikurs i nær fremtid!