Kvinne kutter grønnsaker

Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfagbransjen spenner bredt – fra servitører og kokker til bakere, konditorer, slaktere og ansatte i industriell matproduksjon. Felles for alle er fokus på råvarekvalitet, mattrygghet og HMS.

Som leder er det avgjørende å sikre riktig kompetanse og utvikle de ansatte. Her kan Akademiet Videreutdanning være en støttespiller.

Nedenfor finner du et utvalg kurs og studier rettet mot ansatte i restaurant- og matfagbransjen.

Enkelte kurs kan ha spesielle utdanningskrav.

Se alle kurs

For den nyansatte eller sommervikarer

Yrkesrettet kurs – kjøkken og kantineassistent

Kurset kan være et godt utgangspunkt for personer som ønsker å jobbe innen sektoren enten man er nyansatt eller sommervikar, men som mangler praksis eller teoretisk bakgrunn.  

Les mer om kurset

Yrkesnorsk – arbeidsrettet norskopplæring

Manglende språkferdigheter kan skape utfordringer både for ansatte og bedrifter. Yrkesnorsk er et kurs som gir nødvendig språk og ordforråd tilpasset restaurant- og matbransjen. Målet er bedre norskforståelse og tryggere kommunikasjon i arbeidshverdagen.

Vi tilbyr flere kurs innen yrkesnorsk, satt opp jevnlig. Ta kontakt om din bedrift trenger språkopplæring.

  • Yrkesnorsk – baker og konditor 
  • Yrkesnorsk – industriell matproduksjon 
  • Yrkesnorsk – kokk- og kantinemedarbeider 
  • Yrkesnorsk – matproduksjonsfag (slakter, kjøttskjærer og pølsemaker) 
  • Yrkesnorsk – serveringsmedarbeider 
Les mer om yrkesnorsk