Restaurant- og matfagbransjen spenner bredt – fra servitører og kokker til bakere, konditorer, slaktere og ansatte i industriell matproduksjon. Felles for alle er fokus på råvarekvalitet, mattrygghet og HMS.
Som leder er det avgjørende å sikre riktig kompetanse og utvikle de ansatte. Her kan Akademiet Videreutdanning være en støttespiller.
Nedenfor finner du et utvalg kurs og studier rettet mot ansatte i restaurant- og matfagbransjen.
Enkelte kurs kan ha spesielle utdanningskrav.
For den nyansatte eller sommervikarer
Yrkesrettet kurs – kjøkken og kantineassistent
Kurset kan være et godt utgangspunkt for personer som ønsker å jobbe innen sektoren enten man er nyansatt eller sommervikar, men som mangler praksis eller teoretisk bakgrunn.
Yrkesnorsk – arbeidsrettet norskopplæring
Manglende språkferdigheter kan skape utfordringer både for ansatte og bedrifter. Yrkesnorsk er et kurs som gir nødvendig språk og ordforråd tilpasset restaurant- og matbransjen. Målet er bedre norskforståelse og tryggere kommunikasjon i arbeidshverdagen.
Vi tilbyr flere kurs innen yrkesnorsk, satt opp jevnlig. Ta kontakt om din bedrift trenger språkopplæring.
- Yrkesnorsk – baker og konditor
- Yrkesnorsk – industriell matproduksjon
- Yrkesnorsk – kokk- og kantinemedarbeider
- Yrkesnorsk – matproduksjonsfag (slakter, kjøttskjærer og pølsemaker)
- Yrkesnorsk – serveringsmedarbeider